Basiscursus

Een fijne en zeer leerzame cursus voor hond en... baas
Indoor trainingscentrum dus geen last van regen, sneeuw of kou.

Lees onderstaande informatie goed door.

Een intensieve, prettige en leerzame cursus theorie en praktijk gedurende ca. 5 weken.
Leren samenwerken op basis van vertrouwen.

Of u de Puppycursus heeft gevolgd of niet, de basiscursus is onmisbaar in de opvoeding van iedere hond! Wanneer u deze cursus aansluitend op de Puppycursus volgt, leert u problemen te voorkomen en het gedrag van uw hond blijvend in goede banen te leiden. Doet u deze cursus op latere leeftijd van de hond en wilt u zijn gedrag graag bijstellen, zodat het weer de hond wordt die u voor ogen had: een echt hondenmaatje, dan reiken wij u de handvatten aan om dit gedrag bij te sturen.

Om problemen te voorkomen of op te lossen is het van groot belang heel precies te weten hoe u uw hond het beste kunt begeleiden. Het doel van de basiscursus is dan ook, u inzicht in en een goed begrip van uw hond te geven en uw hond te leren zijn aandacht op u te richten, waardoor er een prima relatie tussen u en uw hond wordt bereikt.

Praktijkles

Praktijkles ca. 30 minuten

Tijdens de praktijklessen worden er regelmatig individuele adviezen gegeven, geen combinatie baas/hond is nl. hetzelfde.
Oefeningen die onder andere aan bod komen zijn: netjes naast lopen, zit, af, blijf en hierkomen. Daarnaast kan er ook extra aandacht gegeven worden aan eventueel probleemgevend gedrag van uw hond. Tijdens iedere les komt ook het spelen van u met uw hond aan bod.

Theorieles

Theorieles ca. 1 uur

Tijdens de theorielessen bespreken we de praktijklessen en gaan wij dieper in op onder andere leerprocessen en lichaamstaal. Omdat u op deze manier steeds meer inzicht krijgt in hondengedrag, zult u merken dat u meer steeds meer een team gaat worden met uw hond.

Tijdens het theoriegedeelte verblijven de honden in de auto. Eventueel is er plaats in de hal als de hond geen overlast veroorzaakt. Neem een Bench mee, wij hebben een beperkt aantal benches beschikbaar in div. maten. U kunt ook als u in buurt woont uw hond na de praktijk even thuisbrengen of op laten halen

Eindtest

Iedere cursus eindigt met een eindtest
Iedere deelnemer aan deze eindtest ontvangt een deelnamecertificaat. 

Wat heeft u nodig?

Uw hond. Het vaccinatieboekje (eerste maal). Een riem van ca. 1.80 (ook te koop op de hondenschool), geen flexilijn. Een gewone halsband of hondenhalster. Speeltje voor de hond. Voldoende zeer kleine, lekkere en voor de hond interessant ruikende beloningsbrokjes. Poepzakje. Zeer zonnig humeur.

Punten van aandacht

Slipkettingen en flexilijnen zijn niet toegestaan. U dient bij de eerste les het vaccinatieboekje te tonen, zodat wij kunnen zien dat uw hond volgens voorschrift gevaccineerd is. Dit ter bescherming van uw hond en andere honden.

Toelatingseisen

 • Geschikt voor iedere hond vanaf 12 weken.
 • Is uw hond ouder? Iedere leeftijd is geschikt! Een hond is immers nooit te oud om te leren
 • Inentingsboekje
 • Normale halsband of hondenhalster
 • Riem van 1.80 mtr
 • Speeltje
 • Kleine beloningsbrokjes
 • Poepzakje
 • Zonnig humeur

Geschikte halsbanden, riemen, beloningsbrokjes en speeltjes zijn ook in onze shop op de Hondenschool te koop.

Kosten € 198.50

Inbegrepen hierbij:

 • Lesboek 'Leren Samenwerken'
 • Werkboek
 • Clicker
 • Eindtest
gezondheid_verzekerd