Voorstellen

De Martin Gaus Hondenschool ALERT! wordt sinds 1993 geleid door Tineke Minke.Tineke-Minke-en-Martin-Gaus

Nadat ik in 1987 met goed gevolg het examen "Docentenopleiding cursus Gehoorzame huishond" van de Dierenbescherming had afgelegd en vervolgens in Leiden de cursus 6 jaar had gegeven aan enthousiaste hondenbezitters, werd het tijd voor vernieuwing.

Ik kwam in 1992 in contact met Martin Gaus die aangaf een franchise organisatie te willen starten met hondenscholen. Dit was voor mij de kans om van mij hobby mijn werk te maken.

Nadat ik de instructeurscursussen met goed gevolg had afgesloten, gaf Martin in April 1993 het startschot voor de scholen. Door de constante bijscholing door het Martin gaus gedragscentrum en door het volgen van vele workshops blijven wij up to date. In 2002 heb ik met goed gevolg de opleiding Gedragstherapeut voor honden afgesloten.

De laatste jaren, is er, zoals u misschien ook heeft gemerkt veel veranderd in de omgang met honden.U vindt het toch ook veel prettiger te weten dat uw hond iets doet omdat hij er een prettig gevoel bij krijgt dan dat u weet dat hij het doet om de correctie te vermijden.

Vertrouwen is de basis van een goede relatie tussen u en uw hondenmaatje. Door middel van goede, professionele voorlichting en educatie streven we er naar de relatie tussen eigenaar en hond te optimaliseren.

In 1993 ben ik gestart met het geven van cursussen voor honden en eigenaren in manege Moedig Voorwaarts. Per 1 oktober 2010 beschikken wij over een prachtige hal waar wij ook overdag onze kennis aan u kunnen aanbieden. Tijdens al onze trainingen, welke zijn gebaseerd op het belonen van het gewenste gedrag, maken wij gebruik van de clicker (behalve bij de pupcursus). Met de puppycursus voor pups tussen 8 en 12 weken kunt u iedere week starten. De basiscursus voor honden vanaf 12 weken start één keer per maand.

Martin Gaus Hondenschool Alert! Leiden e.o. is aangesloten bij:

  • Martin Gaus Hondenscholen Hondenscholen BV
  • Alpha (Nederlandse vereniging van gedragstherapeuten voor honden)
  • ADPT (Association of Pet Dog Trainers)
  • NBB (Nederlandse Breitensport Bond)
  • FHN (Federatie Hondensport Nederland)
gezondheid_verzekerd